ГоловнаПолітика

ЦВК дозволила закуповувати камери на вибори без тендера

Кабмін дозволив внести передоплату в розмірі 70%.

ЦВК дозволила закуповувати камери на вибори без тендера
Фото: http://ict-online.ru

Кабмін дозволив Центрвиборчкому закупити систему відеоспостереження на виборчих дільницях за спрощеною процедурою в одного учасника (без проведення конкурсу).

Про це йдеться в постанові Кабміну №764 від 13 серпня.

Зокрема, уряд встановив, що закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для створення та забезпечення функціонування такої системи, ЦВК здійснює на підставі прийнятого рішення про визначення одного потенційного постачальника (виконавця), згідно з яким йому надсилають запит про подання комерційних пропозицій щодо необхідних закупівель.

Таке рішення приймали за результатом моніторингу потенційних постачальників (виконавців) таких товарів, робіт і послуг з урахуванням висновку Міністерства інфраструктури про відповідність технічним завданням і конфігурації створення системи відеоспостереження.

Після проведення переговорів із потенційним постачальником (виконавцем) ЦВК укладає з ним договір про закупівлю. При цьому Кабмін дозволив передоплату при таких закупівлях у розмірі до 70% їх вартості.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія затвердила кошторис встановлення відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборів до Верховної Ради. На ці потреби витратять загалом 993 мільйони 600 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram