ГоловнаПолітика

Іващенко: моя справа має очевидний замовний характер

За словами обвинуваченого, суд навіть не намагався довести його провину.

Іващенко: моя справа має очевидний замовний характер
Фото: newsru.ua

Колишній в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко пояснив в Апеляційному суді, чому подав апеляцію на вирок Печерського райсуду, яким він був засуджений до 5 років позбавлення волі.

"Я і мої адвокати подали апеляцію у зв'язку з тим, що в моїх діях не було складу злочину", - сказав Іващенко.

"Що могло бути єдиним наслідком мого підпису (плану санації Феодосійського судно-механічного заводу - Ред.) як керівника Міністерства оборони. Міг це бути продаж майна? Очевидно, ні. Тому що, згідно із законом про банкрутство або відновлення платіжної спроможності боржника, описується чітка процедура", - сказав він і додав, що підпис на план санації означав його розгляд у комітеті кредиторів.

У своїх поясненнях Іващенко зазначив, що Печерський суд грубо порушив кілька статей Конституції України. "Суд навіть не намагався довести мою провину, а просто пристав на бік обвинувачення", - зазначив він.

Суд не прийняв доводів захисту, а підтримував сторону обвинувачення. "Немає жодного доведеного факту, що я є співучасником, який брав участь у санації Феодосійського судно-механічного заводу", - запевнив Валерій Іващенко.

Зокрема, підсудний зазначив, що вироку не писали в Печерському суді, а просто переписали з обвинувального висновку прокуратури. "Судді вульгарно, з помилками, переписали вирок з обвинувального висновку держобвинувачення", - сказав він.

"Моя справа має очевидний замовний характер. Її сфабриковано і сфальсифіковано... Тому Печерський суд, виносячи вирок, сам порушив норми закону", - зазначив Іващенко.

Нагадаємо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram