ГоловнаПолітика

Президент ЄНП засудив рішення ЦВК відмовити в реєстрації Тимошенко і Луценкові

Мартенс вбачає в цьому черговий відступ від демократії в Україні.

Президент ЄНП засудив рішення ЦВК відмовити в реєстрації Тимошенко і Луценкові
Фото: Макс Левін

Президент Європейської народної партії Вілфред Мартенс засудив рішення Центральної виборчої комісії України відмовити в реєстрації кандидатами в народні депутати Юлії Тимошенко і Юрієві Луценку.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ЄНП.

"Відповідно до частини 3 статті 76 Конституції України, засудження може бути підставою для відмови особі бути обраною до парламенту, проте не може бути підставою для нереєстрації кандидатом у депутати", - наголошено в повідомленні.

"Ще раз режим Віктора Януковича підтвердив його добре відомий і давній намір усунути опозиційних лідерів. Після політично мотивованих судових процесів, які інсценував режим, Центральна виборча комісія зараз відмовляє Тимошенко і Луценкові в реєстрації кандидатами від партії "Батьківщина" на наступних парламентських виборах, навіть незважаючи на те, що це дозволено Конституцією України", - заявив президент ЄНП.

Мартенс наголосив, що бачить у цьому черговий відступ від демократії в Україні, що матиме наслідки для відносин України з Європейським Союзом.

Нагадаємо, раніше ЦВК відмовила Тимошенко і Луценкові в депутатстві.

Об'єднана опозиція просить Київський апеляційний адмінсуд зобов'язати Центрвиборчком зареєструвати екс-прем'єра Юлію Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка кандидатами в депутати від партії в багатомандатному окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram