ГоловнаПолітика

Азаров: пожежу в Херсонській області локалізовано

Безпосереднє керівництво діями з ліквідації пожежі доручено Клюєву.

Азаров: пожежу в Херсонській області локалізовано
Фото: mns.gov.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що дві пожежі в Херсонській області локалізовано.

Про це він сказав після засідання оперативного штабу з ліквідації лісової пожежі на Херсонщині, повідомляє Урядовий портал.

"Служби, які брали участь у засіданні оперативного штабу, доповіли про роботу, яку вже проведено. Суть її полягає в тому, що дві ці пожежі локалізовано. По контурах пожежі поставлено достатню кількість людей і техніки для того, щоб відсікти пожежу від населених пунктів" , - сказав Микола Азаров.

При цьому прем'єр-міністр поінформував, що площа однієї з пожеж становить понад 800 гектарів, іншої - понад 400 гектарів. За його словами, зараз усі дії оперативного штабу спрямовані на те, щоб не допустити поширення вогню. Із сусідніх із Херсонською областей уже прямують спецпідрозділи МВС, МНС, Міноборони для того, щоб долучитися до заходів із ліквідації лісової пожежі.

Також голова уряду додав, що до ліквідації пожежі залучать гелікоптери та пожежну авіацію. Прем'єр-міністр вимагає, щоб у п'ятницю пожежу повністю ліквідували.

Прем'єр наголосив, що безпосереднє керівництво діями з ліквідації пожежі доручено секретареві РНБО Андрію Клюєву, який перебуватиме на місці події.

Голова уряду наголосив, що, незважаючи масштаби пожежі, завдяки оперативним діям спецпідрозділів не постраждав жоден населений пункт.

Нагадаємо, лісова пожежа поблизу с. Кринки Цюрупинського району Херсонської області на території Корсунського лісництва виникла 9 серпня близько 10:20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram