ГоловнаПолітика

Тимошенко не має наміру спілкуватися з юристами UTICo

Сергій Власенко "передав привіт" юристам, які нібито обслуговують Генпрокуратуру України.

Тимошенко не має наміру спілкуватися з юристами UTICo
Фото: tymoshenko.ua

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна не буде спілкуватися з юристами компанії Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo) в режимі відеоконференції.

"У відеоконференції вона брати участь не буде, щонайменше доти, доки не отримає можливість проконсультуватися зі своїми американськими адвокатами", - сказав Власенко, коментуючи інформацію про те, що Міністерство юстиції України отримало з США пакет документів, який складається з повідомлення про необхідність проведення опитування екс-прем'єра і календарного плану розгляду цієї справи американським судом.

За словами Власенка, станом на вечір вівторка Тимошенко не отримувала цих документів. "Я, на жаль, сьогодні Юлію Тимошенко не бачив, станом на вчора в неї цього пакета не було", - сказав Власенко.

Він також засумнівався в тому, що позов компанії UTICo прийнятий до розгляду судом у США. "Я хочу зазначити, що це (компанія UTICo) - не американські юристи, а радянські емігранти, які дуже тісно співпрацюють з українською Генеральною прокуратурою. Вони з цим позовом намагаються зайти з різних сторін, їм уже відмовляли, оскільки позов заявлено безпідставно і до неналежної особи", - сказав Власенко.

Він нагадав також, що, відповідно до українського законодавства, окремі слідчі дії в режимі відеоконференції можуть проводити тільки з письмової згоди людини.

"Відповідно до українських законів відеоконференція може здійснюватися тільки за згодою людини, тобто неможливо притягти Юлію Володимирівну, прикувати її наручниками, посадити її перед телевізором і сказати брати участь у відеоконференції - це її право, а не обов'язок. Тому великий привіт радянсько-американським емігрантським юристам, які обслуговують Генеральну прокуратуру", - сказав Власенко.

Нагадаємо, американська компанія Universal Trading & інвестиційна компанія, ТОВ (UTICO) вимагає від Тимошенко виплатити борги компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) в розмірі $18,3 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram