ГоловнаПолітика

Екс-сусідку по камері Тимошенко ховають від батька й адвоката

Юлію Абаплову після переведення в квітні в іншу камеру ніхто не бачив.

Екс-сусідку по камері Тимошенко ховають від батька й адвоката
Юлия Абаплова

Адвокатові колишньої співкамерниці Юлії Тимошенко Юлії Абапловій та її батькові відмовляють у зустрічі.

Про це на прес-конференції заявив адвокат Абаплової Олександр Серещенко.

Серещенко зазначив, що 19 липня між ним і батьком Абаплової Костянтином Смірновим було укладено договір про надання їй правової допомоги, зокрема для перегляду вироку в касаційному порядку.

Адвокат нагадав, що в квітні Абаплову перевели в іншу камеру колонії нібито за її власною заявою.

"Реальні причини переведення не відомо. Також не відомо і те, де і в яких умовах вона нині перебуває. Ні мені, ні родичам Юлії Абаплової цього не відомо", - сказав він.

Серещенко стверджує, що вже три тижні він безрезультатно намагається потрапити на зустріч зі своєю підзахисною. "Мені 4 рази під різними приводами адміністрація Качанівської колонії відмовляла в зустрічі", - сказав він, додавши, що приводи для відмов абсурдні.

Серещенко зазначив, що батькові Абаплової також відмовляють у побаченнях із нею. "Начальник колонії разом зі своїм першим замом вийшли і сказали, що донька, яка 2,5 року не бачила батька і перебуває в місцях позбавлення волі, відмовляється до нього вийти, тому що без макіяжу", - сказав адвокат.

За словами Серещенка, ці події викликають побоювання за долю його підзахисної. "Не хотілося б думати про найгірше, але нам не відомо, що з нею і чому її від нас переховують. Можливо, з нею вже щось трапилося", - сказав адвокат.

Серещенко висловив думку, що відмова у зустрічах зумовлена саме тим, що вона була сусідкою по камері Тимошенко й могла бачити всі незаконні дії, які застосовували щодо екс-прем'єра.

"Вважаю, що влада приховує її від захисту саме з цієї причини і саме тому, що Юлія Абаплова в момент переведення Юлії Тимошенко з колонії в лікарню перебувала з нею в одній камері й бачила, хто і як саме перевозив екс-прем'єра, і як її били співробітники Качанівської колонії", - сказав він.

Нагадаємо, 25 квітня Державна пенітенціарна служба заявила, що Абаплову на її особисте прохання відселили від Тимошенко в інше приміщення.

Того ж дня голова фракції БЮТ Андрій Кожем'якін звинуватив керівництво колонії у спробі видати синці на тілі Тимошенко за результат бійки з Абапловою.

25 квітня тодішній омбудсмен Ніна Карпачова побувала в Качанівській колонії, де зустрілася з Тимошенко, а також попросила про зустріч з Абапловою.

Увечері того ж дня Пенітенціарна служба поширила заяву, що Абаплова категорично відмовилася від зустрічі з Карпачовою з якихось особистих мотивів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram