ГоловнаПолітика

"Батьківщина": Янукович фактично проголосив обвинувальний вирок на адресу Тимошенко

У партії зазначили, що це новий крок в еволюції диктатури.

"Батьківщина": Янукович фактично проголосив обвинувальний вирок на адресу Тимошенко

Президент Віктор Янукович зробив заяву, в якій зазначив, що Юлія Тимошенко безпосередньо брала участь у злочинах, які безпідставно фабрикують проти неї в Генеральній прокуратурі України.

Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина".

"Янукович спробував переконати, що Юлія Тимошенко також безпосередньо причетна до вбивства донецького бізнесмена Євгена Щербаня. Ці слова українського, з дозволу сказати, Президента свідчать про повний і остаточний крах української юстиції та ілюзії незалежності української прокуратури та судів", - йдеться в заяві.

У партії зазначили, що наступним кроком має стати пряма участь Януковича в допитах і тортурах Юлії Тимошенко.

Також соратники Юлії Тимошенко заявили, що "Віктор Янукович фактично проголосив обвинувальний вирок на адресу лідера об'єднаної опозиції".

Віктор Янукович - єдиний, кому було вигідне вбивство Щербаня

— Сергій Власенко, депутат Верховної Ради

"І вже не питання, як діятимуть судді та прокурори в цих справах - найвище замовлення отримано. Немає ні Кримінального кодексу, ні суті справи, ні процесуальних доказів, ані свідків. Є тільки команда "Фас!" Із Межигір'я, і тільки цим окриком керується відтепер українська підневільна Феміда", - зазначено в заяві.

У партії вважають, що заяви Президента прямо суперечать не тільки Конституції та презумпції невинуватості, "а й здоровому глузду".

"Янукович відверто глумиться над Європою, над законами, над елементарними нормами людської моралі. Україною сьогодні керують правила та принципи бандитських "розбірок", - зазначають у партії.

Нагадаємо, раніше Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що Юлія Тимошенко причетна до вбивства Щербаня.

"Злочини, за якими нині порушено кримінальні справи, здійснено за участю Тимошенко. Це не є секретом для всього світу - це сталося. У тому числі вбивство Щербаня. Там були мотиви", - зазначив В. Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram