ГоловнаПолітика

Єфремов: чорнобильців пільг не позбавляли

У ПР заявляють, що за "скандальні норми" не голосували.

Єфремов: чорнобильців пільг не позбавляли
Фото: http://podrobnosti.ua

У законопроекті "Про державні гарантії виконання рішень судів", за який проголосували 5 червня, не було норм, пов'язаних з пільгами афганців або чорнобильців.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"У нас є зобов'язання перед ЄС. Багато людей звертаються до європейських судів, і нам треба ухвалити документ про виконання рішень європейських судів", - сказав він.

Також лідер регіоналів спростував інформацію, яка напередодні з'явилася в ЗМІ, що Верховна Рада "нишком провела законопроект, який дозволить не виплачувати афганцям і чорнобильцям їхні гроші".

"У законопроекті немає нічого, пов'язаного з цим. Залишилися тільки норми виконання рішень європейських судів, а ті скандальні норми вилучено та на голосування не поставлено. Ви дезінформіруете людей", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що чорнобильці й афганці мають намір вийти під стіни Верховної Ради з вимогами до уряду забезпечити виплату їм належних за законом пільг.

Як повідомляли, 5 червня Верховна Рада ухвалила закон "Про гарантії виконання судових рішень". За законопроект №9127 віддали голос 259 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram