ГоловнаПолітика

Тюремники припускають рішення щодо етапування Луценка в колонію до 4 червня

Пенітенціарна служба 28 травня отримала повідомлення про те, що вирок Луценка набрав чинності.

Тюремники припускають рішення щодо етапування Луценка в колонію до 4 червня
Фото: EPA/UPG

Прийняття рішення щодо етапування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з Київського слідчого ізолятора (Лук'янівського СІЗО) до виправної колонії буде прийнято до кінця поточного тижня - до 4 червня.

Про це повідомив помічник голови Пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

"Буде засідати комісія, визначати режим і колонію. А після цього буде час, протягом якого ми повинні людину відправити в місце відбування покарання... Найближчими днями, я думаю, що на цьому тижні буде засідати", - зазначив Андрушко.

За його словами, Пенітенціарна служба 28 травня отримала повідомлення про те, що вирок Луценка набрав чинності.

"Тільки сьогодні отримано офіційне повідомлення про те, що вирок набрав чинності... Але після цього спеціальна процедура - буде засідати комісія", - повідомив Андрушко.

Він також висловив припущення, що найімовірніше Луценка буде направлено до Менської виправної колонії №91 (Чернігівська область), де відбувають покарання колишні співробітники правоохоронних органів.

Нагадаємо, захист Луценка вважає малоймовірним конвоювання екс-міністра в колонію до завершення Печерським районним судом Києва розгляду другої кримінальної справи за звинуваченням Луценка в перевищенні службових повноважень під час організації стеження в межах розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram