ГоловнаПолітика

ПР не планує вводити другу державну

А законопроект Ківалова-Колесніченка статусу української мови не загрожує.

ПР не планує вводити другу державну
Фото: http://donbass.ua

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не допускає можливості, що парламент у найближчій перспективі розгляне надання російській мові статусу другої державної.

Про це він сказав на брифінгу.

"Найближчим часом, навіть у перспективі, розгляд цього питання практично неможливий", - сказав О. Єфремов.

При цьому він нагадав, що для надання російській мові відповідного статусу необхідно внести зміни до Конституції, для чого, своєю чергою, потрібно, щоб цю ініціативу підтримали щонайменше 300 депутатів.

Я хочу, щоб ви всі знали, що знущатися над мовою, над основними принципами національного виховання значно небезпечніше, ніж знущатися з Тимошенко. І де б ви не були, що б ви не робили - я обов\'язково дістану вас і обов\'язково змушу відповідати перед законом і перед країною за те, що ви робите зараз

— Юлія Тимошенко, екс-прем'єр України

При цьому депутат зазначив, що парламент лише розгляне законопроект № 9073 про мовну політику, в якому, за його словами, не існує загроз існуванню української мови як єдиної державної.

Нагадаємо, проект закону № 9073, запропонований 26 серпня 2011 року депутатами від фракції ПР Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком, пропонує встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади у разі проживання щонайменше 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

У четвер Рада розгляне законопроект № 9073.

Фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" мають намір цього не допустити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram