ГоловнаПолітика

Тимошенко подасть скаргу до ЄСПЛ через оприлюднення її розпорядку дня

Графік процедур оприлюднили, щоб мати привід для перенесення касації на вирок?

Тимошенко подасть скаргу до ЄСПЛ через оприлюднення її розпорядку дня
Европейский суд по правам человека
Фото: echr.coe.int

Захист Юлії Тимошенко звернеться до Європейського суду з прав людини у зв'язку з оприлюдненням лікарями Мінохорони конфіденційної інформації про стан здоров'я екс-прем'єра.

Про це сьогодні на брифінгу біля приміщення харківської лікарні повідомила донька екс-прем'єр-міністра Євгенія Тимошенко.

"Ми подамо скаргу в Європейський суд про порушення ст. 8 Європейської конвенції з прав людини про поширення особистої інформації, пов'язаної з лікуванням", - сказала вона.

На її думку, оприлюднення графіка процедур і вільного часу Ю. Тимошенко напередодні зроблено для того, щоб у вівторок прокуратура у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, де розглядають касацію на вирок у "газовій справі", могла попросити про перенесення слухання справи, пославшись на те, що екс-прем'єр проходить курс лікування.

"Ця інформація стосується лікування та стану здоров'я моєї мами. Це було зроблено для того, щоб сьогодні в суді прокуратура мала привід для перенесення судового засідання з розгляду касаційної скарги", - зазначила Євгенія.

Нагадаємо, 11 травня Державна пенітенціарна служба України оприлюднила графік лікувальних процедур для засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

У вівторок Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги на вирок Тимошенко на 26 червня, задовольнивши клопотання сторони звинувачення, яка посилалася на необхідність присутності Тимошенко на засіданні.

Захисники Тимошенко заявили, що звертатимуться в ЄСПЛ, не очікуючи рішення за касаційною скаргою.

У відповідь Генпрокуратура зазначила про необхідність остаточного рішення касаційної інстанції щодо "газової справи" Юлії Тимошенко для звернення до Європейського суду.

Ю. Тимошенко, своєю чергою, на знак протесту проти оприлюднення її розпорядку дня відмовилася від лікувальних процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram