ГоловнаПолітика

Зурабов розповів, чому Януковича не було на інавгурації Путіна

На захід було запрошено тільки голів держав, які перебувають у відставці.

Зурабов розповів, чому Януковича не було на інавгурації Путіна

Формат церемонії інавгурації президента Росії Володимира Путіна не передбачав запрошення голів інших держав.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

Відповідаючи на питання, чому на сьогоднішню церемонію інавгурації Путіна не запросили Президента України Віктора Януковича, Зурабов заявив, що формат інавгурації не передбачав запрошення голів держав на цей захід.

Дипломат також зазначив, що отримав від Путіна доручення сьогодні передати офіційне запрошення Януковичеві взяти участь у неформальному саміті голів країн-учасниць СНД, який відбудеться 15 травня.

За його словами, на цьому саміті Путін фактично зустрінеться з усіма лідерами країн-сусідок, стратегічних партнерів, що "в якомусь сенсі є певним еквівалентом запрошення голів держав на інавгурацію".

Зурабов зазначив, що на інавгурацію Путіна було запрошено тільки голів держав, які перебувають у відставці. Зокрема, з-поміж особистих друзів Путіна на інавгурацію було запрошено колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі та колишнього канцлера ФРН Ґергарда Шрьодера. "Щодо представництв держав, то представництва держав забезпечувалися на рівні послів", - додав Зурабов.

Нагадаємо, сьогодні, 7 травня, в Москві пройшла урочиста церемонія вступу на посаду президента Росії Путіна.

Україну на інавгурації представляв Надзвичайний і Повноважний посол України в РФ Володимир Єльченко.

5 березня Центральна виборча комісія Росії оголосила Путіна обраним президентом Росії. Путін набрав на виборах 4 березня понад 63% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram