ГоловнаПолітика

Тюремні медики: синці Тимошенко з'явилися пізніше, ніж вона заявляє

Оприлюднено акт медичного огляду екс-прем'єра.

Тюремні медики: синці Тимошенко з'явилися пізніше, ніж вона заявляє
Фото: Lb.ua

Синці, зафіксовані співробітниками медчастини колонії на тілі Юлії Тимошенко, не могли виникнути під час її транспортування до лікарні "Укрзалізниці" 20 квітня.

Про це йдеться в акті медичного огляду, зробленого на основі медичної документації.

"Експерти визнали синці на передпліччі і в клубовій ділянці передньої частини живота праворуч. Що цікаво, синці за їхнім кольором визначені експертами, і я з ними згоден, строком виникнення 1-2 доби. З урахуванням того, що ці зміни були зафіксовані 24 квітня, виходить, що ушкодження, зафіксовані в акті судово-медичного огляду, не могли виникнути 20 числа за тих обставин, на які вказує Юлія Володимирівна", - сказав на брифінгу в Качанівській колонії завкафедри судово-медичної експертизи Харківської медичної академії післядипломної освіти, судовий експерт Олександр Гуров, аналізуючи акт медичного огляду.

Він також зазначив, що в судовій медицині не існує такого виду експертизи, як експертиза за фотографіями.

"У нашій спеціальності не існує такого об'єкта дослідження, як фотографія. Тобто за фотографією висновки судових медичних експертів не робляться. Цінність експертних висновків за фотографіями нульова", - заявив учений.

Я впевнений, що ці фотографії є реквізитом для другого акту вистави, який на наших очах розігрують Тимошенко та її прихильники разом із Карпачовою

— Вадим Колесніченко, нардеп від Партії регіонів

Гуров також наголосив, що фотографії синців на тілі Тимошенко, оприлюднені в п'ятницю, зроблені без дотримання вимог до судово-медичної фотографії, зокрема, про наявність масштабу в кадрі, а також умов і кута освітлення.

Акт медичного огляду було зроблено на основі медичної документації 26 квітня. У його основі - акт відвідування Тимошенко медпрацівниками Качанівської колонії 24 квітня. Акт підписали начальник медчастини колонії, черговий лікар і чергова медсестра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram