ГоловнаПолітика

Власенкові запропонували новий графік зустрічей із Тимошенко

Коли Тимошенко перевозили на обстеження на дві години, "лікарі з Банкової брали в неї письмову згоду".

Власенкові запропонували новий графік зустрічей із Тимошенко

Захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко обурений примусовою госпіталізацією його підзахисної до Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" Харкова.

"Сьогодні перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко разом з паном Євгеном Барашем - керівником Харківського управління Державної пенітенціарної служби - фактично підтвердили, що вивезли Юлію Тимошенко в лікарню без її згоди на це. Також немає письмової згоди Юлії Тимошенко на госпіталізацію", - сказав захисник екс-прем'єра, йдеться на сайті Тимошенко.

Захисник нагадав, що раніше, коли його підзахисну перевозили на обстеження в лікарню на дві години, "лікарі з Банкової брали в неї письмову згоду".

"Лікарі з Банкової два дні поспіль наполягали на тому, щоб негайно почати лікувальні процедури, але Юлія Тимошенко не погодилася на це і відмовилася від цього без консультацій із захисниками", - повідомив він.

Також Власенко висловив обурення тим, що представники пенітенціарної служби наполягають на тому, що тепер захисники можуть відвідувати Тимошенко тільки "відповідно до графіка роботи медичного закладу". "Але я як офіційний захисник у справі не повинен звертатися з додатковими заявами та клопотаннями про побачення з Юлією Тимошенко", - підкреслив захисник.

Юрист також припустив, що жінка, яку привезли з Тимошенко в лікарню, є її сусідкою по камері. "Я не виключаю, що це була співкамерниця. Я здивуюся, якщо це була вона, і ще більше здивуюся, якщо це був хтось інший", - сказав він.

Як повідомляли, увечері екс-прем'єр-міністра Тимошенко госпіталізували до Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram