ГоловнаПолітика

США не визнали вартим реакції лист сина Щербаня

Син Щербаня зробив занадто багато заяв.

США не визнали вартим реакції лист сина Щербаня
Фото: zn.ua

Посольство США в Україні вважає лист про причетність Юлії Тимошенко до замовного вбивства Євгена Щербаня, яке його син Руслан надіслав у диппредставництво, приватною справою.

Про це під час лекції в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" сказав посол США в Україні Джон Теффт.

"Ми отримали лист Р. Щербаня. Вважаємо це приватною справою, а не такою, яку можна публічно обговорювати. Він зробив дуже багато заяв. До прикладу: буцім 2005 року свідок, який давав свідчення у справі, сказав, що певним чином пані Тимошенко і пан Лазаренко якось уклали контракти на людське життя. Ми уважно це вивчили. У нас немає жодних офіційних записів про це", - сказав посол.

Д. Теффт нагадав: раніше в інтерв'ю українським ЗМІ представник держобвинувачення США, яка вела справу колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка, заявила, що у США немає доказів, які свідчили б про те, що Тимошенко була причетна до вбивства Щербаня.

"Колишній прокурор із боку США Марта Борщ заявила публічно на телебаченні, що не має жодних доказів провини Тимошенко. Прокурор не пам'ятає, щоб США володіли якимись доказами того, щоб екс-прем'єра України можна було звинуватити в цьому", - сказав Д. Теффт.

Нагадаємо, раніше депутат Донецької обласної ради від фракції Партії регіонів Руслан Щербань просив Джона Теффта сприяти розслідуванню вбивства його батька. Він також звернувся до Генпрокуратури України, на підставі чого ГПУ поновила розслідування вбивства Євгена Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram