ГоловнаПолітика

Україна готова допустити німецьких лікарів до лікування Тимошенко

Навіть в онлайн-режимі

Україна готова допустити німецьких лікарів до лікування Тимошенко
Фото: www.radiosvoboda.org

Україна готова залучити до лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко німецьких лікарів, які брали участь в її обстеженні й оцінювали придатність харківської клініки "Укрзалізниці" ефективного лікування.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

"Про це ми постійно заявляли: ми готові, щоб і німецькі фахівці могли спільно з нашими лікувати пацієнтку", - сказала Р. Моїсеєнко.

Вона додала, що в разі неможливості здійснення візиту в Україну німецькі медики зможуть надати свої рекомендації в онлайн-режимі за допомогою засобів зв'язку

.

За словами пані Моїсеєнко, МОЗ отримало офіційний висновок лікарів німецької клініки "Шаріте" щодо оцінки запропонованого для лікування Ю. Тимошенко медичного закладу.

Цей документ німецькі фахівці передали через Посольство України в ФРН, через Міністерство закордонних справ України до Міністерства охорони здоров'я

.

"Німецькі медики зазначили, що обрана лікарня "зустрічає теплою і світлою атмосферою, що вказує на широкий спектр обладнання за найсучаснішими медичними стандартами", - процитувала Р. Моісеєнко офіційний висновок німецьких лікарів.

Перший заступник міністра наголосила, що німецькі фахівці позитивно оцінили, зокрема, медичне оснащення, фізіотерапевтичні прилади, а також рівень кваліфікації медиків.

Раніше Раїса Моїсеєнко заявила, що Мінохорони очікує згоди Тимошенко на лікування в ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові.

Нагадаємо, медики клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Карл Макс Айнхойпл і Норберт Хаас вважають центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" в Харкові такою, що відповідає всім стандартам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram