ГоловнаКультура

Названо найбрудніший район Києва

Екологи вважають, у столиці - підвищена ймовірність виникнення техногенних надзвичайних ситуацій.

Названо найбрудніший район Києва
Фото: Макс Левин

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Ігор Вільдман назвав Оболонський район найбільш проблемним з екологічного погляду районом столиці.

"Незважаючи на те, що Оболонь забудовували ще за радянськими ГОСТами, коли співвідношення зелених зон і житлових будинків відповідало екологічним нормам, саме тут утворюється найбільша кількість відходів", - каже еколог, повідомляє ІА RegioNews.

"2011 року Оболонський район посів перше місце в Києві за утворенням надзвичайно великої кількості небезпечних відходів (I-III класів). За даними Головного управління статистики у м. Києві, торік на Оболоні утворилося 3600 тонн відходів речовин із помірно високим, високим і надзвичайно високим рівнем небезпеки. Це становить третину (32,7%) від усіх утворених у столиці відходів I-III класу небезпеки", - заявив Вільдман.

Крім того, за його словами, в центрі Оболонського району зосереджено підприємства харчової промисловості, на яких використовують небезпечні хімічні речовини, зокрема аміак і хлор, які є потенційними забруднювачами та змушують жителів довколишніх районів постійно бути напоготові в очікуванні екологічної катастрофи.

"У Києві ймовірність виникнення техногенних надзвичайних ситуацій (аварій, катастроф), які несуть загрозу для людини, економіки та навколишнього середовища, збільшується через сукупність відразу декількох факторів. Передусім через наявність великих промислових об'єктів, більшість з яких є потенційно небезпечними, великої протяжності мереж транспортних та інфраструктурних комунікацій, розташування потужних енергетичних об'єктів, і, звичайно ж, використання потенційно небезпечних речовин на виробничих підприємствах (і в сьогоденні, і в минулому)", - сказав експерт.

Як повідомляли раніше, Київ назвали найбруднішим містом Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram