ГоловнаКультура

Столичні ветеринари розпочали боротьбу з лептоспірозом

Проводять протиепідемічні заходи.

Столичні ветеринари розпочали боротьбу з лептоспірозом

Як повідомило Головне управління ветеринарної медицини в Києві, на території приватного господарства у Святошинському районі та Національного еколого-натуралістичного центру в Подільському виявлено позитивні реакції на лептоспіроз у коней.

Щоб ліквідувати інфекційне захворювання, яке є спільним для людей і тварин, накладено карантинні обмеження, в рамках яких проводять відповідні протиепізоотичні заходи. Зокрема ветеринарно-санітарний загін здійснює дезінфекцію і дератизацію за місцем виявлення хворих коней.

Також триває епідеміологічне обстеження осередку лептоспірозу, щоб надалі організувати протиепідемічні заходи. Фахівці повідомляють, що в містах основним носієм інфекції є щури. У Києві ураженість лептоспірозом сірих щурів сягає 17,2%.

З метою профілактики лептоспірозу триває знищення гризунів. В організм людини лептоспори проникають через незначні пошкодження шкіри і слизові оболонки порожнини рота, шлунково-кишкового тракту, очей тощо. Ризик зараження зростає під час купання за наявності на тілі подряпин і ран.

У Києві щорічно реєструють випадки зараження лептоспірозом людей на водоймах, зокрема Святошинського району, зокрема в озерах на вулиці Ушакова і Верховинній.

Якщо несвоєчасно звернутися по медичну допомогу, хвороба нерідко спричиняє смерть. Максимальну кількість хворих на лептоспіроз реєструють улітку, переважно серед чоловіків, які рибалять, полюють,купаються у відкритих водоймах, заселених гризунами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram