ГоловнаЕкономікаДержава

Радник Зеленського анонсував антикризові заходи після проходження піку COVID-19

В Офісі президента обіцяють програми допомоги малому бізнесу.

Радник Зеленського анонсував антикризові заходи після проходження піку COVID-19
Олег Устенко
Фото: Макс Требухов

Радник президента з питань економіки Олег Устенко провів вебінар з представниками бізнесу, під час якого повідомив про наявність у влади плану заходів щодо стимулювання економіки.

Про це йдеться на сайті глави держави.

"Вони будуть поетапно впроваджуватися після проходження піку захворювання", - сказав він.

За словами Устенка, одним із способів подолання безробіття буде стимулювання малого бізнесу та індивідуального підприємництва. "Стимулювання зростання кількості робочих місць більш ефективно, ніж виплата допомоги за безробіттям цим людям", - сказав він.

Також Устенко повідомив про очікування позитивної динаміки від сільського господарства. Тому, пояснив він, у бюджеті залишили більшість дотацій і виплат держпідтримки аграріїв. "Це вкрай важливо, особливо в умовах посткризового відновлення і подальшого розвитку економіки країни", - сказав радник.

Устенко також пояснив, що секвестр бюджету був необхідний, тому що його дефіцит міг досягти 12% ВВП.

"Високий відсоток дефіциту в умовах виходу капіталу з країн з ринками, що розвиваються, до яких належить Україна, не підлягає фінансуванню та фондуванню. Владі вдалося скоротити його, щоб запобігти ризикам стрімкого розкручування інфляції. Завдяки внесеним змінам до бюджету дефіцит буде значно меншим", - сказав радник Зеленського.

Устенко також вказав на надзвичайну важливість нової програми МВФ. "Нова програма з МВФ допоможе країні частково покрити дефіцит держбюджету і розблокує можливість виходу на зовнішні ринки запозичення капіталу", - сказав він.

Нагадаємо, МВФ прогнозує, що ВВП України в 2020 році скоротиться на 7,7% через пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram