ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський ініціював програму підтримки для малого і середнього бізнесу

У найближчі дні будуть представлені програми для підтримки підприємців.

Зеленський ініціював програму підтримки для малого і середнього бізнесу
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Кабміну та банківського сектору, на якій обговорювали нові інструменти для підтримки підприємців.

Учасники наради найближчим часом представлять програми для підтримки українського бізнесу, повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

"Малий і середній бізнес сьогодні страждає найбільше, оскільки не може працювати і не має великої фінансової "подушки". А саме бізнес - це робочі місця і податки", - заявив Зеленський.

Повідомляють, що на нараді йшлося про створення інструментів кредитування нових підприємців і підтримки наявних завдяки кредитним канікулам і компенсації відсотків за кредитами так, щоб не збільшити кількість прострочених позик.

"Потрібно створити нові та переосмислити нинішні програми підтримки, тобто розширити підтримку тих, хто вже працює в різних сферах", - зазначив президент.

Нагадаємо, 1 квітня Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 540-IX, прийнятий парламентом 30 березня.

Документом передбачені додаткові соціальні та економічні гарантії для підтримки громадян і бізнесу в умовах протидії поширенню коронавірусу в Україні. Закон, зокрема, передбачає доплату в розмірі до 300% до заробітної плати медикам та іншим працівникам, залученим до лікування хворих на COVID-19, а працівникам соціального захисту населення, що надають послуги громадянам, які перебувають вдома, - до 100% заробітної плати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram