ГоловнаЕкономікаФінанси

Європейські біржі обвалилися слідом за нафтою

Ключовий європейський індекс STOXX 600 на початку дня впав на 6%.

Європейські біржі обвалилися слідом за нафтою
Фото: EPA/UPG

Європейський ринок акцій обвалився у понеділок через спалах коронавірусу і рекордного обвалу цін на нафту, який посилив побоювання з приводу глобальної рецесії.

Про це пише Reuters.

Ключовий європейський індекс STOXX 600 на початку дня впав на 6%. Це найсильніше зниження з червня 2016 року, коли Великобританія проголосувала за вихід з Європейського Союзу.

Падіння відбулося і на усіх національних біржах. Лондонський індекс FTSE 100 знизився на 6% (при цьому акції нафтових компаній BP і Royal Dutch Shell подешевшали майже на 20%), німецький DAX - на 6%, італійський FTSE MIB - на 9%, французький CAC 40 - 6%.

Нагадаємо, що на ринку нафти у понеділок стався найбільший обвал цін з 1991 року, коли почалася війна у Перській затоці. Це пов'язано з розвалом нафтової угоди між ОПЕК і Росією, яка офіційно втратить чинність наприкінці березня. У РФ відмовилися скорочувати виробництво нафти у відповідь на знижений через коронавірус попит. А потім Саудівська Аравія ще більше загострила ситуацію, оголосивши про знижки на нафту, щоб повернути собі частку ринку і чинити тиск на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram