ГоловнаЕкономікаДержава

Економіка України здатна за 15 років досягти рівня Польщі, - бізнес-омбудсман

Для прискорення економічного зростання потрібні незалежні суди, викорінення корупції та Угода про асоціацію з ЄС.

Економіка України здатна за 15 років досягти рівня Польщі, - бізнес-омбудсман
Фото: facebook.com/Marcin.Swiecicki

Бізнес-омбудсман Марчін Свенчицький вважає, що за певних умов економіка України здатна за 15 років досягти рівня Польщі. Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Свенчицький упевнений, що Україна може швидше економічно досягти рівня Польщі, ніж це прогнозує Світовий банк. У "РБК-Україна" відзначили, що Світовий банк раніше оцінював, що зростання української економіки нинішніми темпами дозволить наздогнати Польщу тільки через 50 років.

Бізнес-омбудсман також додав, що для прискорення економічного зростання потрібно домагатися незалежності судів, викорінення корупції та реалізації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Загалом, якщо в країні політична й економічна обстановка будуть стабілізовані, а економіка буде відкрита для співпраці з іншими країнами, то знадобиться буквально п'ятнадцять років, щоб Україна досягла рівня Польщі", - підкреслив Свенчицький.

Він також зазначив, що, згідно з деякими розрахунками, економічна користь повного відкриття аграрного ринку ЄС для України буде вищою, ніж уся надана допомога з боку Брюсселя.

Нагадаємо, 8 січня повідомляли, що міжнародні резерви України в грудні 2019 року вперше з кінця 2012 року перевищили $25 млрд. Станом на 1 січня їх розмір сягнув $22 302 млн в еквіваленті.

За минулий місяць резерви України зросли більш ніж на 15%, або на $3,37 млрд, за рахунок сприятливої ситуації на міжбанківському валютному ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram