ГоловнаЕкономікаДержава

АМКУ залучив у держбюджет 723 млн гривень штрафів за 2015-2019 роки

За чотири з половиною роки цей показник більший, ніж сукупно за всю попередню історію комітету.

АМКУ залучив у держбюджет 723 млн гривень штрафів за 2015-2019 роки
Фото: Politeka

Антимонопольний комітет залучив до державного бюджету 723 мільйони гривень штрафів за 2015-2019 роки. Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв у своєму фейсбуці.

"Завдяки підвищенню якості рішень й ефективному юридичному супроводу позовів АМКУ за 2015-2019 до державного бюджету України надійшло 723 млн грн фактично сплачених штрафів. Цей показник за чотири з половиною роки нашої роботи є більшим, ніж сукупно за всю попередню історію комітету (навіть з урахуванням зміни курсу гривні)", - підкреслив Терентьєв.

За його словами, з 2015 по 2019 рік АМКУ наклав штрафних санкцій на суму 4,8 млрд гривень.

Терентьєв також підкреслив, що ця сума більша, ніж за всю попередню історію АМКУ, навіть якщо рахувати без штрафу, накладеного на російський "Газпром" у січні 2016 року (з урахуванням штрафу "Газпрому" загальний розмір накладених штрафів сягне 90,8 млрд гривень).

Нагадаємо, в жовтні АМКУ оштрафував на 6,5 млрд грн виробників і дистриб'юторів сигарет за антиконкурентні узгоджені дії. Лише "Тедіс Україна" оскаржила звинувачення АМКУ.

Крім того, наприкінці вересня Антимонопольний комітет зобов'язав чотири комунальні підприємства повернути Києву 35 млн гривень, які вони залишили собі "на утримання служби замовника".

У 2019-му на виконання програми економічного і соціального розвитку КМДА виділила 1,4 млрд гривень. Ці гроші, всупереч вимогам закону про місцеве самоврядування, були без конкурсу передані чотирьом комунальним підприємствам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram