ГоловнаЕкономікаФінанси

Апеляційний суд призначив дату засідання за позовом про націоналізацію ПриватБанку

ОАСК у квітні визнав її незаконною.

Апеляційний суд призначив дату засідання за позовом про націоналізацію ПриватБанку
Главный офис 'ПриватБанка' в Днепре
Фото: Facebook /Дмитрий Дубилет

Шостий апеляційний адміністративний суд призначив на 19 грудня розгляд апеляції на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації ПриватБанку.

Справу №826/7432/17 буде розглянуто о 10:00 колегією суддів, до якої увійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев, Віталій Файдюк.

Позивач у цій справі - колишній акціонер ПриватБанку Ігор Коломойський, а апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції подали Міністерство фінансів, ПриватБанк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національний банк, Кабінет Міністрів і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Суд визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ПриватБанку, і визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Рішення не набуло чинності, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року у зв'язку з неплатоспроможністю.

Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізувати на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram