ГоловнаЕкономікаФінанси

"Альфа-Банк" остаточно купив "Укрсоцбанк"

Злиття банків пройшло за спрощеною процедурою.

"Альфа-Банк" остаточно купив "Укрсоцбанк"
Фото: sravnibank.com.ua

Команда "Альфа-Банку" і "Укрсоцбанку" успішно завершила об'єднання балансів і технічні роботи, пов'язані з приєднанням Укрсоцбанку до "Альфа-Банку Україна".

Про це інформує пресслужба "Альфа-Банку Україна".

Повідомляється, що "Альфа-Банк Україна" став повним правонаступником всіх прав і зобов'язань "Укрсоцбанку" стосовно його клієнтів, партнерів і контрагентів. Передавальний акт був затверджений 15 жовтня 2019 року рішенням загальних зборів акціонерів "Альфа-Банку Україна" і рішенням єдиного акціонера "Укрсоцбанку". Всі юридичні процедури, пов'язані з приєднанням та припиненням діяльності "Укрсоцбанку", будуть завершені до кінця поточного року.

Також рішенням загальних зборів акціонерів "Альфа-Банку Україна" було затверджено збільшення статутного капіталу банку і випуск акцій банку з метою конвертації акцій "Укрсоцбанку".

Реорганізація фінустанов шляхом приєднання "Укрсоцбанку" до "Альфа-Банку України" проводиться за спрощеною процедурою, передбаченою Законом "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" згідно з дозволом Національного банку України від 12 вересня 2019 року.

Як відомо, протягом 2018 року реорганізації шляхом приєднання за спрощеною процедурою здійснили ПАТ "АБ "Експрес-Банк" і АКБ "Індустріалбанк", а також ВАТ КБ "Центр" і ВАТ "МТБ Банк".

"Альфа Груп" ще в січні 2016 року домовилася про покупку "Укрсоцбанку" у UniCredit Group. Італійська група замість грошей отримала 9,9% нових акцій ABH Holdings SA Після 2021 року UniCredit планувала продати ці акції під час IPO компанії ABH Holdings SA (ABHH) .

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2019 року за розміром загальних активів Альфа-Банк посідав 6 місце (69,41 млрд грн), Укрсоцбанк - 11 місце (42,24 млрд грн) серед 77 діючих фінустанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram