ГоловнаЕкономікаДержава

Верховний суд не віддав ПриватБанку київську нерухомість Коломойського

Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу банку.

Верховний суд не віддав ПриватБанку київську нерухомість Коломойського
Фото: стоп-кадр из видео

Верховний суд відмовив ПриватБанку у стягненні нерухомості компаній групи Приват Ігоря Коломойського в рахунок погашення кредиту. Про це повідомляє Finbalance, посилаючись на рішення суду від 31 липня.

Приватбанк намагався стягнути земельну ділянку у Києві на вулиці Бульварно-Кудрявській, 21, площею 0,19 га та початковою вартістю 52,6 млн грн. Ділянка належить компанії АС-МВК.

Кредитний договір на суму 564 млн грн було укладено у грудні 2008 року між ПриватБанком та ТОВ АС-МВК. У травні 2009 року АС-МВК передала в іпотеку для банку зазначену земельну ділянку. Пізніше, за даними поліції, в період з 2010 по 2017 рік, всупереч умовам іпотечного договору на земельній ділянці без узгодження з банком було побудовано житлово-офісний будинок, інвестором якого стало ТОВ КУА Фінансовий капітал (один із засновників АС-МВК).

Також Верховний суд відмовив ПриватБанку у зверненні щодо стягнення на 92 об'єкти нерухомого майна КУА Фінансовий капітал. Банк пропонував реалізувати нерухомість на публічних аукціонах.

Раніше Касаційний суд Києва зупинив справу про націоналізацію ПриватБанку до рішення Верховного суда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram