ГоловнаЕкономікаБізнес

Міненерго ліквідувало ДП "Калуська ТЕЦ" і передало його майно міськраді

Підприємство - єдиний конкурент ДТЕК у "Бурштинському острові".

Міненерго ліквідувало ДП "Калуська ТЕЦ" і передало його майно міськраді
Фото: uie.kiev.ua

Перша заступниця міністра енергетики Тетяна Максимець 31 липня підписала наказ про ліквідацію ДП "Калуська ТЕЦ-нова" і передачу цілісно-майнового комплексу місцевій владі.

Про це повідомив представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус, який вважає передачу ТЕЦ у комунальну власність позбавленою логіки.

"Я думаю, що перш ніж щось передавати муніципалітету Калуша, треба, щоб ті ефективні господарники погасили борг перед Калуською ТЕЦ, який на сьогодні становить 230 млн грн, що є космічною сумою, як для міста Калуш", - написав Герус у фейсбуці.

Основна діяльність ТЕЦ - постачання гарячої води і пари "Карпатнафтохіму" і електроенергії в загальний ринок. Місто Калуш займає тільки 4% в загальній реалізації продукції.

"Звичайно, така поспішна спроба виведення Калуської ТЕЦ проводиться з багатьма порушеннями. Фактично зараз з державної власності намагаються вивести єдине генерує підприємство, яке в Бурштинському острові є конкурентом ДТЕК (Західенерго)", - заявив Герус.

Він пообіцяв, що Калуську ТЕЦ повернуть назад у держвласність.

Нагадаємо, рішення про передачу Калуської ТЕЦ у комунальну власність було прийнято Кабінетом Міністрів 22 травня.

Тетяна Максимець у 2011-2015 роках очолювала юридичний відділ виконавчого комітету Калуської міської ради та до 2014 року працювала під керівництвом Ігоря Насалика, який у той час був мером міста, а зараз обіймає посаду міністра енергетики. Потім вона деякий час була керуючою справами мерії Калуша, поки не стала директоркою департаменту правового забезпечення Міненерго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram