ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ заявили про готовність збільшити частоту рейсів у Тбілісі

З 8 липня польоти до Грузії з Росії заборонені.

МАУ заявили про готовність збільшити частоту рейсів у Тбілісі
Фото: EPA/UPG

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" може збільшити частоту рейсів у Тбілісі. Водночас літати до Батумі МАУ не планує.

Про це повідомила директор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька, передає Інтерфакс-Україна.

"Зараз ми виконуємо два щоденні рейси в Тбілісі і розглядаємо можливість збільшення частоти цих рейсів. У Батумі ми не плануємо виконувати рейси - це напрямок сезонний, а ми відмовилися від таких рейсів на користь рейсів, які можна виконувати цілий рік", - сказала вона під час зустрічі посла Грузії в Україні з журналістами в Києві.

Сацька зазначила, що Тбілісі для МАУ "важливий, адже він має мережевий транзитний ефект".

"Для пасажирів з Європи, країн Балтії поїздка в Тбілісі через Київ - дуже хороша модель", - сказала вона.

Водночас Сацька наголосила на проблемі високих аеропортових зборів у деяких аеропортах Грузії, які були передані в концесію.

"Існує проблема, яка не дає нам (МАУ - ред.) можливості розвиватися в Грузії: у Тбілісі і Батумі досить високі аеропортові збори, оскільки ці аеропорти перебувають в концесії в іноземних компаній. І ці збори набагато вищі, ніж у багатьох європейських містах. Зниження цих зборів дозволило б автоматично на таку саму суму знизити вартість перельоту", - сказала вона.

Нагадаємо, 21 червня Росія заявила про припинення польотів до Грузії і закликала МЗС евакуювати з країни всіх туристів. Президент РФ Путін підписав відповідний указ. Грузинські авіакомпанії також не зможуть літати в РФ з 8 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram