ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко анонсував закупівлю 24 патрульних вертольотів і 22 катерів

Катери будуть виконувати завдання з охорони морського кордону.

Порошенко анонсував закупівлю 24 патрульних вертольотів і 22 катерів
Фото: Державна прикордонна служба України

Петро Порошенко анонсував закупівлю 22 сучасних патрульних катерів, а також 24 патрульних вертольотів. Про це він розповів з нагоди минулого дня прикордонника в Черкасах у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби ім. генерала-майора І. Мамота в п'ятницю, 3 травня, передає "Інтерфакс-Україна".

"У цьому році очікуємо укладення договорів на будівництво 22 сучасних кораблів. Ці кораблі будуть патрульного класу і надійно виконуватимуть поставлені завдання з охорони морського кордону", - сказав Порошенко.

За його словами, поставлено завдання закупити вертольоти французького і українського виробництва. "У цьому і наступному році буде закуплено 24 сучасних, легких патрульних вертольоти", - поінформував голова держави.

"Ми впевнено формуємо європейське обличчя прикордонної служби, забезпечуємо її здатність ефективно працювати за стандартами НАТО", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що в Україні реалізується 18 міжнародних проектів щодо вдосконалення охорони кордону, підготовки персоналу, логістики, медичного забезпечення та боротьби з корупцією.

"В умовах російської агресії, терористичних загроз і міграційної кризи ми реалізуємо додаткові заходи щодо посилення контролю за в'їздом в Україну, в тому числі в стислі терміни в пунктах пропуску було розгорнуто систему біометричного контролю", - додав президент Порошенко.

Нагадаємо, в лютому 2019 року Україна почала переговори з Францією про закупівлю 22 патрульних кораблів для Державної прикордонної служби. Таким чином, Державна прикордонна служба хоче створити в Азовському і Чорному морях "потужні і мобільні угруповання прикордонних кораблів і катерів", які могли б як виконувати правоохоронні функції, так і протидіяти військовим загрозам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram