ГоловнаЕкономікаБізнес

Голові Держрезерву вручили обвинувальний акт в аеропорту

Чиновник вважає справу заангажованою.

Голові Державного агентства резерву Вадиму Мосійчуку в аеропорту вручили обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо переміщення зерна з харківської бази на держпідприємство "Златодар" у Черкаській області.

Про це повідомив сам обвинувачений у фейсбуці.

"Ось так сьогодні після відпустки мене зустріла прямо в аеропорту наша доблесна прокуратура Києва... Порушивши всі можливі норми, вручили обвинувальний акт у справі переміщення зерна з харківської бази 85 на підприємство "Златодар". Акт вручено без виклику в прокуратуру, що, знову ж, порушує всі чинні норми, хоча попередньо з прокурором було домовлено, що в понеділок, 1 квітня, я приїду сам до прокуратури", - написав він.  

Фото: facebook.com/vadymmosiychuk

Чиновник вважає справу проти нього "заангажованою".

Кримінальне провадження №42016000000002272 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 було розпочато 6 вересня 2016 року. 4 жовтня 2018 року Мосійчуку повідомили про підозру, а 21 січня 2019 року йому та його захисникові повідомили про завершення розслідування.

За даними слідства, протягом 2017 року посадовець усупереч вимогам законодавства і раціонального використання державних коштів прийняв ряд необґрунтованих управлінських рішень. Як наслідок, понад 14 тис. тонн зерна, які зберігалися на ДП "Хлібна база №85" у Харківській області, були переміщені на ДП "Златодар" у Черкаській області. Своє рішення чиновник мотивував нібито наявною загрозою, пов'язаною з близьким розташуванням зерносховища до зони проведення АТО.

Водночас слідчі вважають, що не встановлено жодних документально підтверджених фактів загрози втрати зерна, яке зберігалося на території ДП "Хлібна база № 85", у зв'язку з проведенням бойових дій на сході України. У результаті цих рішень держава безпідставно витратила на завантаження, розвантаження та транспортування зерна понад 6 млн грн.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram