ГоловнаЕкономікаБізнес

Партнери Абрамовича в Evraz розділили частки через загрозу санкцій

Якщо США запровадять санкції проти когось із трьох акціонерів, Evraz не має постраждати.

Партнери Абрамовича в Evraz розділили частки через загрозу санкцій
Фото: sobitie.com.ua

Основні акціонери російського холдингу Evraz (основний власник - Роман Абрамович) провели чергову реорганізацію структури володіння компанією, щоб уникнути потрапляння холдингу під американські санкції.

Про це повідомляється на сайті Evraz.

До вересня Роман Абрамович і його партнери Олександр Абрамов і Олександр Фролов контролювали Evraz через кіпрську Lanebrook Ltd, яка володіла 62,74% акцій холдингу.

Потім Абрамович вивів свої 30,52% на Greenleas International Holdings Ltd з Британських Віргінських островів, тоді як його партнери стали контролювати решту через кіпрську Crosland Global Ltd.

Але тепер і вони розділили контроль: Абрамов перевів свою частку (20,69%) на кіпрську Abiglaze Ltd, а частка Фролов (10,33%) залишилася на Фролові.

Як повідомляє РБК, цей поділ часток по різних структурах може бути пов'язаний із загрозою потрапляння контрольного пакета компанії до списку санкцій. "Оскільки Lanebrook володіла понад 50% в компанії, то ризики включення її до списку санкцій були високі, враховуючи, що у Evraz є великі активи в США. А тепер, якщо Мінфін запровадить санкції проти когось із трьох акціонерів, Evraz не має постраждати", - цитує видання директора групи корпоративних рейтингів АКРА Максима Худалова.

У Evraz є великий завод в Колорадо, де виробляються рейки завдовжки 25 м. Компанія називає себе лідером із продажу залізничних рейок у Північній Америці, займаючи близько 40% ринку.

Нагадаємо, що на початку грудня через свою близькість до Кремля Абрамович увійшов до "чорного списку" російських олігархів у Великій Британії.

Перед цим стало відомо, що швейцарська влада відмовила Абрамовичу в дозволі на проживання через репутаційні ризики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram