ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ проводить обшуки в низці компаній, які працюють на фондовому ринку, - ЗМІ (оновлено)

За інформацією StockWorld, обшуків зазнали Українська Біржа і фондова біржа ПФТС.

СБУ проводить обшуки в низці компаній, які працюють на фондовому ринку, - ЗМІ (оновлено)
Фото: job-sbu.org

Служба безпеки України проводить обшуки і виїмку документів у низці компаній, які працюють на фондовому ринку. Про це повідомляє профільне видання StockWorld з посиланням на кілька власних джерел.

За даними видання, обшуки проходять у компаніях "Арт-капітал", "Українська біржа" і на фондовій біржі ПФТС. У фондових бірж і окремих компаній цю інформацію підтвердити не вдалося, відповідні запити направлені.

Згідно з повідомленням, обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, яке було прийнято ще у вересні, однак в Єдиному реєстрі судових рішень на цей момент відсутнє. За словами одного з джерел, яке перебувало в офісному центрі, де розташовується фондова біржа ПФТС, шостий і сьомий поверх (де розміщується біржа) заблоковані невідомими людьми в масках.

Оновлення 17:13. Агентство "Українські новини" з посиланням на рішення Шевченківського районного суду Києва повідомило, що обшуки проходять у компаніях: біржа ПФТС, "Українська біржа", "Універ Капітал", КУА "Універ Менеджмент", "I-Інвест", "Майстер Брок" , "Навігатор-Інвест", "АРТ Капітал", "Опексір Лімітед", "Крінкліф Ентерпрайзис Лімітед".

За даними джерел видання, ці компанії і група фізосіб здійснили операції з ОВДП у режимі так званого "групового звіту" (укладення біржових контрактів, які забезпечені правами на отримання грошових коштів на підставі відповідних зустрічних зобов'язань), які спрямовані на "маскування" незаконного походження коштів у розмірі понад 86 млн гривень.

Також правоохоронцям надано доступ до документів "Розрахункового центру" про зазначені операції.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо про обшуки в будинку голови інвесткомпанії "Універ" Тараса Козака. Він повідомив, що обшуки проходять також і в офісі, а обшук у його будинку завершився "порожнім протоколом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram