ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів

Перші вертольоти мають надійти в Україну до кінця року.

У суботу, 14 липня, в Кабінеті міністрів України відбулася церемонія підписання контракту з французькою компанією Airbus Helicopters на постачання 55 вертольотів для Міністерства внутрішніх справ.

Від імені України підпис під документом поставив генеральний директор держпідприємства "УАТП Хорів-Авіа" (належить МВС) Геннадію Баллі, з французької сторони - гендиректор Airbus Helicopters Бруно Евен (Bruno Even).

Контракт підписано у присутності прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, посла Франції в Україні Ізабель Дюмон, керівниками МВС і відомств, які входять в її структуру.

"Вчора президент Порошенко підписав ратифікаційні документи, і в нас є всі підстави почати працювати, step by step, так щоб ще в цьому році вертольоти були тут", - заявив міністр Арсен Аваков.

Посол Франції в свою чергу зазначила символічність дати підписання контракту, оскільки сьогодні відзначають національне свято Франції - День взяття Бастилії.

Нагадаємо, Україна купує для МВС 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125. У 2018 році МВС планує отримати перші чотири вертольоти для нової служби реагування міністерства. Загальна сума угоди становить 551 млн євро, з яких 475 млн євро залучаються у вигляді кредиту під 4,25% річних від Державного казначейства Франції і консорціуму французьких банків.

Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру, Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також - навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які в подальшому будуть самі навчати персонал.

МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновлення авіапарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram