ГоловнаЕкономікаБізнес

Світовий банк назвав ключові реформи для економічного зростання України

Серед них - антикорупційний суд і створення ринку землі.

Світовий банк назвав ключові реформи для економічного зростання України
Фарук Хан
Фото: radiosvoboda.org

Світовий банк вважає, що Україна повинна в найближчі місяці здійснити три ключові реформи для економічного зростання. В іншому разі є ризики суттєвого уповільнення зростання ВВП.

Про це на прес-конференції заявив провідний економіст і керівник програми в Білорусі, Молдові та Україні Фарук Кхан, передає кореспондент LB.ua.

"Інвестори стурбовані динамікою і темпом основних реформ в Україні. А також тим, що програма з МВФ досі не затверджена. Також є стурбованість через можливі ризики у світлі прийдешніх виборів. Реформи могли б стати важливим сигналом для інвесторів. Тому вкрай важливо продовжувати процес реформування", - заявив він.

За його оцінками, в іншому разі є ризики уповільнення темпів економічного зростання.

Економіст представництва СБ в Україні Анастасія Головач підкреслила, що для відновлення темпів зростання в Україні необхідно завершити низку ключових реформ уже найближчим часом.

"По-перше, це стосується боротьби з корупцією та створення антикорупційного суду. По-друге - це реформування державних банків. А також створення ринку землі і приватизація державних підприємств... Критично важливо, щоб ці реформи були реалізовані за кілька найближчих місяців. Якщо це буде забезпечено, то є всі підстави для економічного зростання до 3,5% у 2018 році і прискорення", - заявила вона.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко раніше пообіцяв, що українська влада продовжить проводити реформи, незважаючи на наближення виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram