ГоловнаЕкономікаБізнес

Лауреат загальнонаціональної програми "Людина року - 2017" в номінації "Лідер ресторанного бізнесу року" Пресс-релиз

Денис Комаренко

Шеф-кухар гастрокафе «Тарелка»

Нагороди:

·        Денис Комаренко тричі потрапляв у список рейтингу від журналу Фокус «25 найкращих шеф-кухарів України» в 2009-му, 2011-му і 2012 році;

·        нагороджений званням шеф-експерт в Асоціації шеф-кухарів України;

·        у 2016-му і 2017 році відзначений нагородою Міжнародним Конгресом FONTEGRO UKRAINE.

Три головні події 2017 року за Вашою версією:

·        участь у Третьому Міжнародному Конгресі шеф-кухарів FONTEGRO UKRAINE 2017;

·        презентація документального трисерійного фільму «КРАЙ ХЛІБА» - спільний проект Дениса Комаренка і режисера Сергія Олійника;

·        участь у II сесії Асоціації шеф-кухарів України.

Гасло Вашого підприємства: Всі страви світу в Тарілці.

Хто чи що є талісманом Вашого ресторану? У момент створення ідеї гастрокафе «Тарелка» основою створення концепту кухні був хліб. Хліб особливий, за складом і властивостями унікальний. Це був довгий процес, під час якого вирощувалася закваска, підбирався купаж борошна, створювалася технологія його виробництва. На сьогодні у цього хліба є ім'я «Київський хліб ремісничий на заквасці», який упродовж уже майже п'яти років існування проекту був і є його талісманом. А якщо точніше – його дороговказною зіркою.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети. Сліпа відданість поставленій меті та справі. Незалежність.

Чи існує в сфері Вашої професійної діяльності таке поняття, як «кодекс честі»? Ваш професійний і особистий «кодекс честі»? Так, існує. Кожен кухар повинен готувати з честю. Поважати того, кому готує, що він готує і самого себе.

Як велику кількість різних людей спонукати думати про успіх однієї компанії? Я вважаю, що людей неможливо змусити думати про успіх компанії.

Але можливо зробити так, щоб компанія стала частиною їх самих. Для цього спочатку потрібно цілком і повністю вкласти самого себе.

Бути сьогодні успішним – це…Для шеф-кухаря УСПІХ – це той п'ятий елемент. Коли він є в тому, що ти робиш, – ти бачиш щасливі очі людей і це дуже важливо.

Ваш улюблений афоризм? Шеф-кухар – це не професія, а спосіб життя.

Хто з видатних діячів людства може бути взірцем для працівників Вашої компанії? Цією людиною є Paul Bocuse. Це дійсно, видатний діяч людства. Який ще за життя був легендою і прикладом. На жаль, цього року його не стало.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Гроші дуже важливі, але щастя в моєму розумінні – це натхнення, якщо воно у вас є, то ви щасливі.

Назвіть вашу улюблену страву, і що ви найкраще готуєте самі?На це запитання відповісти однозначно неможливо, адже я шеф-кухар.

Але одне сказати можу точно, коли я готую – роблю це з величезним задоволенням. І що саме я готую в цей момент, не має великого значення.

Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали? Навряд чи вийде зробити це найближчим часом - катастрофічно не вистачає часу. Але якби планети відкривали шеф-кухарі, думаю, незабаром у нас на зоряній карті з'явилися би такі планети, як Ескалоп, Бешамель, Пармантьє, Морб'єр. По-моєму, звучить непогано...

Якби на Вашу честь кулінари назвали якусь страву - що це буде? Салат, суп, десерт, напій? Які інгредієнти? Річ у тім, що мені дуже складно догодити. І можливо, радше за все, у мене може з'явиться дуже багато питань до страви, до інгредієнтів... Тому вже краще кулінари нехай загадають астрономам знайти нову планету, а її можна вже і назвати на мою честь))

Ви часто відмовляєтеся від смачненького? Залежить, що розуміти під словами «смачненьке». А якщо серйозно – дуже люблю здобну випічку, а саме Штолен. Це традиційна німецька різдвяна випічка, яких можна з'їсти хоч дюжину за раз. Доводиться себе обмежувати – з'їдаю тільки половину)

Головні якості, якими повинен володіти шеф-кухар? Головне, чим повинен володіти шеф-кухар, - яскраве почуття смаку.

Яке диво світу Ви хотіли б перенести в своє рідне місто? Що б воно символізувало? Це дуже хороше запитання. В принципі можна будь-яке диво світу перенести до нас в Київ або в будь-яку точку країни. І придумати, щоб воно символізувало. Але це все одно буде не наша культура. Оскільки будь-яке диво світу глибоко сягає корінням в історію тієї чи іншої держави. Тому потрібно звернути увагу на чудеса, які з нами поруч. Думаю, одним із них є Києво-Печерська Лавра.

Уявіть, що до Вас у гості приїхав президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію?Ви знаєте, сказав би, напевно, як є. Дуже багато роботи, пане президенте, а зараз ще потрібно ставити на ноги ферму. Думаю, що він не засмутився б, адже в нас є кому в країні супроводжувати екскурсії.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилася? Якщо «так», то яка? Так є. Це мрія, яка пов'язана не тільки зі мною. Гадаю, якщо б вона здійснилася – це був би величезний прорив, точніше сказати квантовий стрибок у сфері ресторанно-готельного бізнесу. Мрія – це Червоний Гід Мешлен в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram