ГоловнаЕкономікаБізнес

Адвокати ПП "Восход" заявляють про спробу рейдерського захоплення підприємства

"І повторюю, не бандитами, а правоохоронними органами".

Адвокати ПП "Восход" заявляють про спробу рейдерського захоплення підприємства
Фото: krogerc.info

Товариство з обмеженою відповідальністю "Восход", яке займається обробкою металевих відходів і брухту чорних металів, заявляє про спробу рейдерського захоплення майна компанії, яку здійснили наприкінці червня співробітники правоохоронних органів міста Кривий Ріг.

Про це повідомив адвокат підприємства Володимир Прокопенко під час прес-конференції в "Укрінформі".

"Доводжу до відома працівників Генеральної прокуратури, що на підприємстві, на мою думку, здійснюється рейдерське захоплення. І повторюю, не бандитами, не представниками інших органів та спецпідрозділів, а правоохоронними органами", - заявив Прокопенко.

Він додав, що адвокати ПП "Восход" звернулися до Генеральної прокуратури України і безпосередньо до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою розібратися в протиправних і незаконних діях правоохоронних органів Кривого Рогу.

За словами керівника ПП "Восход" Олександра Павлушина, наприкінці червня слідчі прокуратури міста Кривий Ріг провели обшук на підприємстві. Він зазначив, що під час обшуків у підприємства було вилучено майно і всю документацію разом із трудовими книжками й особистими справами співробітників.

Павлушин розповів, що приводом для обшуків стала кримінальна справа, порушена проти посадових осіб ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", які не передали на баланс України її власність при реприватизації "Криворіжсталі" в 2005 році. Він зазначив, що йдеться про відпрацьовану сировину - шлак.

Водночас ПП "Восход" займається саме обробкою відходів виробництва "Криворіжсталі". Тому, за словами голови ПП "Восход", працівниками прокуратури була здійснена спроба рейдерського захоплення сировини і майна, що належить його підприємству.

"Вони виконали наказ. Хтось захотів отримати активи підприємства: транспорт, оснащення, землі, нерухомість", - заявив Павлушин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram