ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк гарантує клієнтам збереження грошей

Банкоматна мережа Привату в останні дні видавала по 2 млрд грн на день.

ПриватБанк гарантує клієнтам збереження грошей
Фото: privatblog.com.ua

Перший заступник ПриватБанку Олег Гороховський гарантує, що клієнти установи не втратять своїх вкладень після націоналізації установи.

"З вашими грошима на поточних, депозитних, карткових рахунках, фізичних і юридичних осіб, з вкладеннями в «Сервіс вигідних вкладень» нічого не станеться. Це було ключовою умовою переговорів про зміну власності. Банк буде працювати далі в стандартному режимі", - написав він у фейсбуці.

"Карета не перетвориться на гарбуз із боєм курантів. Це не кіт у мішку. Банк сьогодні - це унікальна роздрібна машина з неймовірним потенціалом, яка працює, як годинник, і може з дуже низькими витратами обробляти маленькі операції, мільйони операцій. Наш головний актив - наші співробітники у відділеннях і в головному банку - залишаються", - заявив він.

Гороховський визнав, що банку була потрібна докапіталізація і поліпшення застав під кредити. За його словами, банк мав план поліпшення ситуації, розписаний до 2018 року, але він не зумів вистояти під інформаційними атаками.

"Ми пережили сім інформаційних атак. Кожна атака призводила до відтоку коштів фізичних осіб і корпоративних клієнтів. Кожна із цих атак була б смертельною для будь-якого іншого банку. Найпотужнішою була остання атака. Щодня ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих переляканим клієнтам у банкоматах і відділеннях. Наша мережа банкоматів останніми днями видавала понад два мільярди гривень на день. При тому, що попередні рекорди ледь дотягували до 1,5 мільярда в найбільш пікові дні", - заявив він.

Гороховський повідомив, що коли банк зрозумів, що може не пережити ситуацію, було прийнято рішення просити про націоналізацію.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку. Найбільший банк країни перейде у стовідсоткову державну власність.

Новим головою правління ПриватБанку стане колишній міністр фінансів Олександр Шлапак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram