ГоловнаЕкономікаДержава

Головою "Укрнафти" обрали іноземця, не Чичваркіна

Ім'я переможця назвуть лише після того, як йому нададуть охорону

Головою "Укрнафти" обрали іноземця, не Чичваркіна
Фото: zn.ua

Колишній російський бізнесмен Євген Чичваркін не може очолити ПАТ "Укрнафта", оскільки не брав участь в офіційному конкурсному відборі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус у Twitter.

"Пройшов Номінаційний Комітет з призначенням керівника "Укрнафти". Одноголосно вибрали класного професіонала. Іноземця. Не Чичваркіна. Чичваркін не брав участі в офіційній процедурі і не був одним з 68 кандидатів. Але якщо у нього є бажання, обов'язково підшукаємо...", - повідомив Абромавичус.

За його словами, комітет запропонує обраного кандидата на затвердження в Кабмін, після чого відбудеться голосування акціонерів "Укрнафти".

Інформацію про обрання нового голови "Укрнафти" підтвердив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" (володіє 50% плюс одна акція "Укрнафти") Андрій Пасішник.

За його словами, кандидатура Чичваркіна не розглядалася. Він додав, що ім'я переможця назвуть після того, як йому нададуть охорону, бо "в деяких акціонерів здають нерви".

Раніше ЗМІ повідомили, що "Укрнафту" може очолити Євген Чичваркін.

Водночас видання "Апостроф" з посиланням на джерело повідомляє, що головою правління ПАТ "Укрнафта" став британець Марк Роллінз.

Роллінз - президент "Бі Джі Казахстан", яка є частиною "Бі Джі Груп", провідної міжнародної енергетичної компанії, що спеціалізується на діяльності, пов'язаній з усім циклом виробництва природного газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram