ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві подорожчав хліб

Ціна на "український" від завтра підвищиться майже на гривню

У Києві подорожчав хліб
Фото: Макс Левин

У Києві з 18 лютого підвищуються ціни на хліб. Нарізний батон коштуватиме 5,34 грн замість 4,86 грн, український столичний подовий - 6,9 грн замість 5,94 грн, пшеничний традиційний подовий - 5,64 грн замість 4,80 грн.

Ціни на соціальні сорти хліба залишаться незміненими, повідомила прес-служба "Київхлібу", найбільшого виробника хліба в столиці і області.

Рішення підняти ціни компанія пояснює подорожчанням долара, яке підвищило ціни на всі складові собівартості хліба, в першу чергу на борошно. "ПАТ "Київхліб" має піти на вкрай непопулярні, але критично вимушені кроки для збереження економіки виробництва і можливості забезпечувати киян якісною і свіжою продукцією надалі. Приміром, тільки за останній місяць відсоток зростання цін на борошно пшеничне вищого сорту становив 132%, масло - 125%, цукор - 108%, електроенергію - 105%, природний газ - 109,7%", - йдеться в релізі компанії.

Нагадаємо, востаннє "Київхліб" підвищував ціни на свою продукцію у серпні. Тоді на 5 соціальних сортів хліба ціни подорожчали на 30 копійок, інші - на 30-90 копійок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram