ГоловнаЕкономікаБізнес

Холдинг Фірташа залагодив питання з боргом Газпромбанку

Сторони вирішили тримати в таємниці подробиці угоди

Холдинг Фірташа залагодив питання з боргом Газпромбанку
Фото: Макс Левин

Хімічний холдинг Ostchem Дмитра Фірташа, який заборгував Газпромбанку 842,5 млн доларів, заявив про врегулювання питання погашення цієї суми.

"Усі спірні питання врегульовано, конструктивний діалог двох партнерів - позичальника і банку - завершено. Газпромбанк із розумінням поставився до непростої ситуації, що виникла, вона пов'язана з подіями в Україні. Досягнуто взаємоприйнятного рішення, деталей якого розкривати не будуть. Ostchem вдячний Газпромбанкy за довіру і можливість подальшої співпраці", - цитує прес-служба холдингу Олега Кікту, першого заступника генерального директора Ostchem.

Холдинг стверджує, що домовленість не передбачає зміни складу акціонерів Ostchem.

Компанія пообіцяла, що повністю забезпечить виконання всіх контрактних зобов'язань перед українськими та міжнародними замовниками. "Цьому сприяє не тільки кон'юнктура ринку, а й запуск Сєвєродонецького об'єднання "Азот", одного з найбільших підприємств Ostchem. Упевнені, що завдяки нашим заводам український АПК 2015 року буде повністю забезпечений азотними добривами. Уже сьогодні на потужностях українських підприємств виготовляють у кілька разів більше добрив, ніж може спожити український ринок", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, борг перед Газпромбанком виник 2013 року, коли Ostchem Holding Ltd узяв кредит на придбання газу. Поручителями кредиту були азотні заводи Фірташа: "Стирол", Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот" і "Рівнеазот".

У грудні Газпромбанк повідомив, що у зв'язку з нездатністю Ostchem виконати зобов'язання за кредитним договором банк змушений оголосити кредит і нараховані за ним відсотки терміновими до погашення. Банк зажадав або гроші, або газ Ostchem у ПСГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram