ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський ВТБ домігся арешту активів Тарути ще одним офшором

Після Кіпру арешт наклали Британські Віргінські острови

Російський ВТБ домігся арешту активів Тарути ще одним офшором
Сергей Тарута
Фото: inukr.net

Суд Британських Віргінських островів арештував активи губернатора Донецької області Сергія Тарути.

Про це пише російська газета "Коммерсантъ".

Рішення було прийнято за позовом російського банку ВТБ, який намагається стягнути з Тарути 30 млн доларів за кредитом, який не було виплачено.

Як повідомляється, протягом 14 днів Тарута також повинен розкрити всю інформацію про свої активи в усьому світі, вартість яких перевищує 50 тисяч доларів.

Під арешт потрапили вісім компаній, у тому числі київський готель Hyatt, Українська гірничо-металургійна компанія, виробник залізобетонних виробів "Нові інженерні технології", "Енергомашспецсталь", а також акції корпорації "Індустріальний союз Донбасу", в якій Тарута є міноритарієм.

Активи колишнього співвласника Evraz Group росіянина Олександра Катуніна, який виступав поручителем за кредитом разом з Тарутою, також опинилися під арештом. Заморожені акції восьми компаній і три банківські рахунки (два на Кіпрі і один у Швейцарії).

Нагадаємо, наприкінці травня активи Тарути були арештовані в ще одному офшорі - на Кіпрі, де суд підтримав вимоги ВТБ у зв'язку з невиплаченими кредитом, за яким донецький губернатор виступив поручителем. Під арешт потрапили вісім структур, пов'язаних з Тарутою. Серед арештованих активів - акції "Індустріального союзу Донбасу", які Тарута контролює через Dargamo Holdings Ltd., і футбольного клубу "Металург" (Донецьк), 25,3% акцій якого належать компанії Тарути Arrowcrest Ltd.

Кредит, за яким Тарута і Катунін виступили поручителями, взяло у ВТБ 2011 року ТОВ "Єнісейський фанерний комбінат". ВТБ надав компанії суму близько 203,2 млн доларів, зараз її заборгованість становить 181,3 млн доларів. Тарута і Катунін виступили поручителями на суму понад 30 млн доларів.

Після того як щодо Єнісейської фанерної компанії було розпочато справу про банкрутство, ВТБ подав позов про стягнення 30 млн доларів з Тарути і Катуніна. Позов було задоволено спочатку Міщанським судом Москви, а потім і кіпрським правосуддям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram