ГоловнаЕкономікаБізнес

IBM може купити виробника BlackBerry

Останніми роками компанія RIM значно відстала від конкурентів.

IBM може купити виробника BlackBerry

Американська корпорація IBM розглядає можливість придбання канадської компанії Research In Motion - виробника смартфонів BlackBerry.

Раніше повідомляли, що RIM може розділити бізнес на виробництво мобільних апаратів і на надання платформних послуг. Як альтернативний варіант у RIM розглядали збереження бізнесу в єдиній компанії, де суттєва частина акції може бути продана великій технологічній корпорації.

Тепер Bloomberg із посиланням на два поінформовані джерела повідомляє, що IBM зацікавилося платформенним підрозділом RIM, що розробляє безпечні сервери для електронної пошти та повідомлень на смартфонах.

Коментувати подробиці можливої операції в обох компаніях відмовилися. Однак відомо, що призначений у січні керівник RIM Торстен Хейнс просив банки JP Morgan і RBC Capital Markets оцінити компанію і знайти потенційного покупця.

Нагадаємо, за останні кілька років RIM значно поступилася часткою ринку конкурентам з Apple і Google. При цьому компанія відклала вихід нової платформи для BlackBerry до 2013 року.

Окрім того, RIM проводить масові скорочення персоналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram