ГоловнаЕкономікаДержава

Німці виступили проти Бахматюка

Німецькі птахівники бояться конкуренції з українською Avangardco.

Німці виступили проти Бахматюка
Олег Бахматюк
Фото: Макс Левин

Німецькі фермери вимагають від уряду Німеччини пояснити, чому український агрохолдинг Avangardco Олега Бахматюка отримує держгарантії за експортними кредитами для будівництва птахофабрик, хоча на його підприємствах не дотримуються норм ЄС. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на німецькі ЗМІ Der Spiegel, Deutsche Welle и Neue Osnabrücker Zeitung.

Звернення до влади підписали близько 1300 німецьких птахівників із поголів'ям понад 3 млн птахів. Фермери обурені фабриками Бахматюка в Хмельницькій і Херсонській областях на 5 млн голів кожна.

Керівник Avangardco Наталія Василюк пояснила, що німецьких урядових гарантій компанія не отримувала. Гарантії отримували німецькі постачальники обладнання для птахофабрик. Н. Василюк також додала, що на фабриках використовують клітки, що відповідають вимогам ЄС. З січня в Європі кури повинні міститися в розширених клітках за новими правилами, а яйця від несучок із тісних кліток заборонено до продажу.

18 липня країни ЄС дозволили українським компаніям постачати яйця в Європу.

Агрохолдинг Avangardco є найбільшим виробником курячих яєць і яєчних продуктів в Україні. 2011 року компанія виробила 5,95 млрд яєць. Запуск нових фабрик дозволить збільшити потужність компанії до 8,2 млрд яєць 2013 року. 2011-го експорт яєць і яєчних продуктів приніс Avangardco 19% загальної виручки в $ 553,3 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram