ГоловнаЕкономікаДержава

Хорошковський просить США скасувати торгові бар'єри

Скасування високих мит допоможе українським олігархам.

Хорошковський просить США скасувати торгові бар'єри
Фото: http://operkor.net

Україна могла б заробити зайвий мільярд доларів США, якби Америка скасувала високу плату за ввезення продукції українських металургів і хіміків. Про це перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський сказав Reuter.

У вівторок, 31 липня, він зустрічався з торговим представником США Роном Кірком, щоб обговорити шляхи зростання взаємного товарообігу. Експорт українських товарів у США 2011 року становив $1,1 мільярда, імпорт - $2,6 мільярда, за даними статистики. Це приблизно половина торгівлі між Україною та Білоруссю.

Згідно з повідомленням прес-служби українського Кабміну, боротися з торговими перешкодами буде американсько-українська робоча група. За словами Хорошковського, причиною високих мит на українські товари був дешевий імпортний газ. Але останнім часом Україна закуповує газ за доволі високими цінами навіть для Європи.

Від металургів залежить третина українського експорту ($22,1 млрд). Хіміки дають ще 8% від загального обсягу експорту ($5,4). Металургійну і хімічну промисловість України контролюють великі олігархи, такі як Рінат Ахметов, Віктор Пінчук чи Дмитро Фірташ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram