ГоловнаЕкономікаБізнес

У США критикують погодинну оплату праці

Така система оплати робить людей нещасними.

У США критикують погодинну оплату праці
Фото: EPA/UPG

Представники різних професій і рівнів доходу, які отримують погодинну оплату, працюють довше і менше приділяють уваги сім'ї порівняно з колегами, які отримують відрядну плату. Понад те, у вільний від роботи час "погодинники" демонструють вищий рівень стресу і більше бояться залишитися без роботи. Вихідний чи відпустка для таких людей означають втрату грошей.

Про це пише американська газета The Wall Street Journal.

Негативний вплив погодинної системи оплати на людину виявили ще в 1990-х дослідники Джеймс Еванс (James Evans), Гідеон Кундо (Gideon Kunda) і Стівен Барлі (Stephen Barley). Вони з'ясували, що головні відмінності у ставленні до своєї праці серед фахівців у США пояснює те, отримують вони погодинну оплату чи ні.

Побороти стрес "погодинникам" допоможе визнання проблеми і свідоме розмежування часу на роботу і на приватне життя. Не варто підраховувати збитки, коли ви сидите на футбольній трибуні і вболіваєте за команду, де грає ваш син.

Ще простіший спосіб позбутися стресу - припиніть працювати на погодинних засадах. Професіонали можуть брати фіксовану оплату на підставі надання послуги. Такий метод оплати значно ефективніший, ніж погодинна оплата, оскільки змушує працівників ефективно використовувати час, відведений на проект.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні підвищили мінімальну зарплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram