ГоловнаЕкономікаБізнес

Білоруський олігарх продав збройовий концерн росіянину

Володимиру Пефтієву заборонено вести бізнес на території країн ЄС.

Білоруський олігарх продав збройовий концерн росіянину
Владимир Пефтиев
Фото: www.nv-online.info

Найбільший білоруський експортер зброї "Білтехекспорт" підтвердив продаж підприємства російському бізнесмену Дмитру Гуриновичу.

"Компанія ЗАТ" Білтехекспорт "підтверджує інформацію про зміну власника контрольного пакета акцій групи компаній ЗАТ "Управляюча компанія" БІЛТЕХ Холдинг", до якої входить ЗАТ "Білтехекспорт", - йдеться в повідомленні.

"Власником контрольного пакета акцій групи компаній став російський бізнесмен, випускник Російської академії народного господарства та державної служби при президентові Російської Федерації Гуринович Дмитро Федорович", - уточнюється на сайті.

Колишній власник "Білтехекспорту" Володимир Пефтієв "повністю припинив свою участь у діяльності вказаної групи компаній".

"Ця угода здійснена в рамках інтеграції Росії та Білорусі в сфері військово-технічного співробітництва та свідчить про посилення відкритості двох країн, а також вселяє впевненість у тому, що ЗАТ "Білтехекспорт" вийде на принципово нові позиції на світовому ринку", - також сказано в повідомленні.

На найбагатшу людину Білорусі Володимира Пефтієва і всі його підприємства поширюються санкції Євросоюзу. ЄС вважає його "особою, яка пов'язана з президентом Лукашенком і його родиною, головним економічним радником президента Лукашенка і ключовим фінансовим спонсором режиму Лукашенка".

Компаніям Пефтієва заборонено вести бізнес на території країн ЄС. Це рішення бізнесмен оскаржує в суді Євросоюзу.

Нагадаємо, на початку травня президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив готовність продавати великі держпідприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram