ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ спростив обмін валют на Євро-2012

Іноземці зможуть повернути назад невикористані гривні.

НБУ спростив обмін валют на Євро-2012
Фото: Макс Левин

Національний банк України спростив правила обміну валюти на період проведення Євро-2012 - з 1 червня до 10 липня 2012 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Зміни затверджені з метою забезпечення вільного обміну іноземної валюти нерезидентами - організаторами, учасниками, гостями фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Протягом зазначеного періоду фінансові установи здійснюють операції з купівлі у фізичних осіб-нерезидентів готівковою іноземною валютою без оформлення довідки-certificate за формою №377.

Водночас, передбачається, що квитанції за формами №377-А і №377-К про здійснення валютообмінної операції є підставою для здійснення до 10 липня 2012 фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних гривень на готівкову інвалюту за пред'явленням документа, що посвідчує особу та підтверджує її резидентність.

При цьому, перший екземпляр цих квитанцій залишається в касі банку або в пункті обміну іноземної валюти, в якому здійснено зворотний обмін.

НБУ також зобов'язав банки розмістити в касах і в пунктах обміну валюти в осяжному клієнтами місці інформацію українською та іноземними мовами про можливість здійснення фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на інвалюту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram