ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче заробити на нафтовому конфлікті в Африці

Український посол обговорив у Кенії будівництво нафтопроводу з Південного Судану

Україна хоче заробити на нафтовому конфлікті в Африці
Фото: ria.ru

Україна зацікавилася проектом будівництва нафтопроводу з Південного Судану в Кенії.

Згідно з повідомленням Міністерства закордонних справ України, перспективу участі України в масштабних кенійських державних тендерах на будівництво нафтопроводу з Південного Судану в Кенії обговорювали 22 квітня під час зустрічі в Кісуму (Кенія) посла України в Кенії і Танзанії Володимира Бутяги і міністра фінансів Кенії Обуру Огінго.

Зустріч проходила в розширеному форматі за участю представників українських компаній "Інкор" і "МТС Груп" (обидві - Одеська область).

Зацікавленість кенійської сторони також викликали українські пропозиції з будівництва житла, автошляхів, мостів, іригаційних систем, водоочисних споруд, освітлення вулиць, розвитку ліній електропередач

.

Крім того, 21-22 квітня В. Бутяга і представники "Інкор" і "МТС Груп" зустрілися з мерами та представниками малого та середнього бізнесу Кісуму - Сіайа і Мігорі.

Під час 3 бізнес-форумів було визначено основні напрями розвитку двосторонньої співпраці України та Кенії у вказаних кенійських регіонах.

Кенійська сторона, зокрема, висловила зацікавленість в участі українських компаній у розвитку систем водопостачання, каналізації та очистки стічних вод.

За повідомленнями іноземних ЗМІ, в січні Південний Судан і Кенія підписали угоду про будівництво нафтопроводу як альтернативи транспортування нафти через Судан.

Зокрема, сторони домовилися прокласти трубопровід від родовищ нафти в Південному Судані до кенійського порту Ламу.

Після того, як Південний Судан було офіційно визнано незалежною державою, між ним і Суданом почалися суперечки через нафту: родовища вуглеводнів розміщені в Південному Судані, а нафтопереробні та транспортні потужності зосереджені в Судані

.

Нагадаємо, раніше МВФ прийняв у члени Південний Судан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram