ГоловнаКультура

Україна зніматиме кіно спільно з Канадою

Кабмін схвалив відповідну угоду.

Україна зніматиме кіно спільно з Канадою
Фото: www.facebook.com/lvivwroclaw

На засіданні 22 травня уряд схвалив підписання Угоди про спільне кіновиробництво між Кабінетом Міністрів України і урядом Канади. Про це повідомляють у прес-центрі Мінкульту.

Відзначають, що угода про спільне виробництво кіно між Україною і Канадою дозволить розширити можливості просування українських креативних індустрій.

Зокрема, спільне кіновиробництво сприятиме участі українських кіновиробників у міжнародних проектах, а також популяризації українського кіно за кордоном.

Ця угода забезпечить передумови для створення спільних українсько-канадських фільмів, сприятиме двосторонній співпраці в сфері кінематографії між Україною та Канадою.

"Сьогодні уряд підтримав підписання Угоди про спільне кіновиробництво між Кабінетом Міністрів України та урядом Канади. На цю подію чекає як українська, так і канадська кіноіндустрія, адже вона відкриває надзвичайне вікно можливостей для поширення українського кіно в Канаді, яскравих спільних проектів, інвестицій, нових спільних перемог на світовій кіноарені", - зазначив міністр культури України Євген Нищук.

Нагадаємо, Державна студія анімаційних фільмів "УкрАнімаФільм" з 30 червня увійде до складу Довженко-Центру. Це один із способів не допустити банкрутства студії і повної її ліквідації в умовах відсутності державного фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram