ГоловнаКультура

У Харкові відбудеться третій фестиваль соціальних ініціатив Plan B

Соціокультурна конференція збере понад 50 спікерів з 15 країн і різних українських міст.

У Харкові відбудеться третій фестиваль соціальних ініціатив Plan B
Фото: Plan B

15-17 лютого в Харкові відбудеться фестиваль соціальних ініціатив Plan B.

Як повідомляють організатори, соціокультурна конференція збере понад 50 спікерів з 15 країн і різних українських міст. Серед них - письменник Сергій Жадан, співзасновник фестивалю "86" Ілля Гладштейн, автор програм "розумних міст" Девід Соломон, іспанська письменниця і режисерка Олена Моліна і інші. Головні теми конференції: розвиток міст, культура як двигун змін і права людини.

Права людини - одна з центральних тем фестивалю цього року. Темі толерантності присвячено проект Tolerance travelling poster show. Куратор проекту - американський художник боснійського походження Мірко Ілич. Мандрівне шоу "Толерантність" - це плакатна історія рівності і нетерпимості в сучасному світі, зокрема в Європі: (не) прийняття мігрантів, людей інших віросповідань і рас, сексуальних орієнтацій і гендерних ідентичностей, просто інших смаків, поглядів або незвичайної зовнішності.

"Це особливий проект для нас, - говорить Аліна Ханбабаєва, співзасновниця і директорка Plan B, - ми впевнені, що художніми посланнями ми можемо створити середовище, де люди співіснують на правах рівності, розуміння і поваги".

До експозиції входить понад сотня плакатів. Мандрівний проект уже побував у Словенії, Чорногорії, Боснії і Герцеговині, Сербії, в Іспанії та Нідерландах, США та Об'єднаних Арабських Еміратах.

Увечері на лофт-сцені Оперного театру виступатимуть Love'n'Joy, Tik Tu, Людська Подоба, Oy Sound System, Space Spice Boy з військовим оркестром (колаборація з фестивалем "86"), Alina Pash і Alyona Alyona. Організатори кажуть, що вибирали тих музикантів, які створюють мости між різними культурами і є двигунами змін.

Крім конференції та вечірок, на Plan B покажуть виставку відеоігор Digital Garden від берлінського фестивалю A MAZEA і "Сінторіум" - виставку електронного обладнання від "Культури звуку", на якому можна буде грати.

Вхід на денну програму Plan B безкоштовний за умови реєстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram